VV Buitenpost-voorzitter Paul Olijve houdt op: "Het wordt tijd voor verjonging"

03 des 2018 - 19:34

Voorzitter Paul Olijve van VV Buitenpost houdt er na dit seizoen mee op. Hij is dan ruim acht jaar voorzitter geweest. "Ik blijf wel actief voor de club hoor. Maar ik ben straks 60 jaar, dus het wordt tijd voor verjonging", zegt Olijve.

Foto: www.orange-pictures.nl

"Ik heb ruim veertig jaar iets gedaan voor de club. Toen ik zestien jaar was, zat ik al in het bestuur." De afgelopen jaren was Olijve voorzitter van de club. "Daarin hebben we heel wat voor elkaar gekregen. We hebben heel erg ingezet op de jeugd. De accommodatie is volledig vernieuwd, met een kunstgrasveld en een nieuwe kantine. De vereniging leeft. Nu moeten, als het aan mij ligt, jongere mensen dat voortzetten."

Ik sta ook iedere zaterdag langs de velden

Buitenpost-voorzitter Paul Olijve

Dat Olijve stopt als voorzitter, betekent niet dat hij niet actief blijft bij Buitenpost. "Nee, ik wil wel iets blijven doen voor de club. Even kijken wat precies, maar ik ben een liefhebber. Ik sta ook iedere zaterdag langs de velden." Olijve is met zijn bedrijf ook hoofdsponsor van de club.

Wat Olijve hoe dan ook gaat doen, is meehelpen in de PR-commissie van VV Buitenpost. Daar was hij eerder ook bestuurslid in. "Al dertig jaar hebben we grote tegenstanders bij ons op de club in de zomer. Daar willen we mee doorgaan." Olijve doelt op de oefenwedstrijden die sinds 1984 op sportpark De Swadde gespeeld worden. In het verleden kwamen onder andere Barcelona, Ajax, Feyenoord, PSV en SC Heerenveen naar Buitenpost toe.

Paul Olijve met Frank de Boer in 2011, toen Buitenpost tegen Ajax speelde - Foto: www.orange-pictures.nl

Hoogtepunt

Het eerste elftal speelt dit jaar voor het eerst in de Hoofdklasse. Wat dat betreft stopt Olijve op een hoogtepunt. "En de jeugd doet het ook goed", zegt hij. "Als ik nu op social media kijk, daar wordt Buitenpost al een 'knuffelclub' genoemd. Het is mooi om te zien hoe het leeft in het hele dorp en in de regio."

Trefwoorden: 
VV Buitenpost Paul Olijve
(Advertentie)
(Advertentie)