Dokkum heeft meer slaapplaatsen nodig

Twee jaar na de opening van De Centrale As merken ondernemers in Dokkum steeds meer de positieve uitwerking van de nieuwe weg. Winkelend publiek en toeristen weten Noordoost-Fryslân en Dokkum steeds beter te vinden. Daarmee ontstaat er echter ook een probleem: er zijn te weinig slaapplaatsen.
Dokkum hat mear sliepplakken nedich
Vooral in Dokkum moeten op korte termijn meer en betere slaapplaatsen komen om te voorkomen dat toeristen Dokkum links laten liggen. Jan Michiel van der Gang is ondernemer en bovendien de grote man achter de Admiraliteitsdagen. Hij is ervan overtuigd dat de groei van het aantal toeristen structureel is, ook nu Culturele Hoofdstad voorbij is.

Werk aan de winkel

"Er is volop werk aan de winkel om er voor te zorgen dat toeristen niet alleen winkelen en eten in Dokkum, maar ook een nachtje blijven slapen", vindt Van der Gang.
© ANP

Slaapplaatsen in Dongeradeel

In de gemeente Dongeradeel zijn in totaal 207 hotelbedden beschikbaar, waarvan er 152 in Dokkum staan. Kanttekening bij dit aantal is het feit dat de 55 bedden in Hotel De Abdij van Dokkum het afgelopen jaar niet beschikbaar waren, omdat dit hotel dicht was. "Dat verhoogde de druk bij andere slaapplaatsen", vertelt Sjoerd de Hoop van Gasten Gilde Noordoost-Fryslân. In 2019 opent De Abdij haar deuren weer.