Opluchting bij SC Heerenveen over eerste thuiswinst en goedgekeurd doelpunt

02 des 2018 - 09:09

Voor SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink is het een grote opluchting dat zijn ploeg zaterdagavond dan eindelijk de eerste thuisoverwinning van het seizoen heeft gepakt. In het Abe Lenstra Stadion werd het tegen Fortuna Sittard 3-1 in het voordeel van de Friezen.

Trainer Jan Olde Riekerink oer de wedstriid tsjin Fortuna

Olde Riekerink is opgelucht en vindt het vooral ook mooi voor de fans van de Friese club. "Ik ben gewoon blij dat de supporters een hele mooie wedstrijd hebben gezien, of in ieder geval een wedstrijd waarin je wint, en waarin de spelers zeer strijdlustig waren."

De diepte in

Een duidelijke verklaring waarom Heerenveen nu wel wist te winnen en andere keren niet, heeft de trainer niet. "Dit team heeft elke week wel de drive om te presteren. We verdedigden nu iets anders dan de andere wedstrijden."

Vooral de diepte werd benut met de spelers Mitchell van Bergen, Arbër Zeneli en Pelle van Amersfoort. Na de openingstreffer van Daniel Høegh wisten Zeneli en Van Amersfoort goals twee en drie op hun naam te schrijven.

Pelle van Amersfoort - Foto: www.orange-pictures.nl

Wel of niet buitenspel?

Het derde doelpunt was een groot punt van discussie tijdens de wedstrijd. Stond Van Amersfoort nu buitenspel of niet? De videoscheidsrechter moest er aan te pas komen en uiteindelijk werd de goal toch goedgekeurd. "Ik heb het voordeel van de twijfel gekregen", zegt Van Amersfoort. "Uiteindelijk hebben ze zoveel beelden en is het aan hen om te beslissen. Hij telt, dus is het voordeel een keer aan ons. Ik ben heel blij met mijn goal."

Reaksje nei de wedstriid fan Hearrenfean 1

Trainer Olde Riekerink, die de beelden kort na de wedstrijd nog niet had gezien, wilde weinig kwijt over de beslissing van de videoscheidsrechter. "Ik ben niet de VAR van de VAR. Maar goed, hij telt toch?"

(Advertentie)
(Advertentie)