Cambuur thuis kansloos onderuit tegen laagvlieger Eindhoven

SC Cambuur heeft vrijdag kansloos verloren van FC Eindhoven. De nummer vijftien van de eerste divisie won met 1-3 in het Cambuurstadion. Het is de vierde wedstrijd op rij die niet wordt gewonnen door de Leeuwarders. Al heel vroeg kwam de ploeg van René Hake op achterstand. Marcelo Lopes maakte de 0-1. Kevin van Kippersluis zette Cambuur nog op gelijke hoogte, maar vier minuten later was het alweer raak voor Eindhoven. Oud-Cambuur-speler Alvin Daniëls zorgde voor de 1-2. In de tweede helft gooide Jarno Janssen de wedstrijd op slot: 1-3.
SC Cambuur-FC Eindhoven
Na twee minuten gaf Daniëls een steekpass op de andere buitenspeler van Eindhoven, Lopes. Die kwam vrij voor doelman Mous en maakte het af. Ook daarna was Eindhoven gevaarlijker. Daniëls schoot een keer over en een poging even later werd door Mous gekeerd.
Pas na een kwartier spelen kwam Cambuur wat beter in de wedstrijd. Dat leverde in de twintigste minuut de gelijkmaker op. Issa Kallon had een goede actie en gaf daarna de bal voor. Kevin van Kippersluis werkte de bal achter Ruud Swinkels.

Oud-Cambuur-speler Daniëls scoort

Het duurde echter niet lang of Eindhoven kwam alweer op voorsprong. Alvin Daniëls kreeg de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en schoot raak in de verre hoek. Nog binnen het halfuur maakte Daniëls bijna de derde, maar Mous zat er net op tijd bij. Hij schoot ook nog eens naast het Cambuurdoel en een minuut voor rust werd een vrije trap van de oud-Cambuur-speler gepakt door Mous. Op een kansje van Kallon na, liet Cambuur niets zien.
Vroeg in de tweede helft gingen de Leeuwarders wel wat duidelijker op zoek naar de tweede gelijkmaker. Sai van Wermeskerken schoot net naast, een vrije trap van Robber Schilder viel er bijna in en Maulun zag zijn schot gekeerd door Swinkels.
De gelijkmaker viel niet en daarna zocht Eindhoven ook weer de aanval. Samy Bourard raakte de paal en daarna bracht Mous redding op een schot van opnieuw Bourard. Het was een fase waarin veel gebeurde, want ook Cambuur kreeg kansen. Nigel Robertha stond helemaal vrij, maar kopte naast. Even later kreeg Robertha weer een kans, maar nu was het Swinkels die de gelijkmaker kon voorkomen.

Wedstrijd op slot

Halverwege de tweede helft keerde Mous een schot van Karim Essikal, maar tien minuten later gooide Jarno Janssen de wedstrijd toch op slot. Mous kon een kopbal van Collin Seedorf nog keren, maar de rebound was voor Janssen, die van dichtbij de bal af kon maken.
Cambuur mocht zelfs blij zijn dat de score niet pijnlijker werd. Na een overtreding van Robin Maulun op Elton Kabangu, kreeg Eindhoven een strafschop. Na wat discussie tussen de spelers van Eindhoven over wie de strafschop mocht nemen, ging Kabangu zelf achter de bal staan. Dat hielp niet, want Mous keerde het schot. Ook de rebound was voor de Cambuur-keeper. Kabangu scoorde in blessuretijd nog wel, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.
René Hake

Cambuur nu twaalfde

Het was allemaal voor de statistieken, want Cambuur kon niet meer aan de achterstand doen. Zo zakt de ploeg van René Hake, die ook vond dat Cambuur met 1-3 nog goed wegkwam, naar de twaalfde plaats in de eerste divisie.
Matthew Steenvoorden
SC Cambuur - FC Eindhoven 1-3 (1-2): 3. Marcelo Lopes 0-1, 20. Kevin van Kippersluis 1-1, 24. Alvin Daniëls 1-2, 79. Jarno Janssen 1-3
Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous; Sai van Wermeskerken, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, David Sambissa; Issa Kallon, Mathias Schils (82. Emmanuel Mbende), Robin Maulun, Justin Mathieu (74. Kevin Conraad); Nigel Robertha (65. Karim Rossi), Kevin van Kippersluis