Oliekrapte door laag water in de rivieren: het is puzzelen

30 nov 2018 - 08:16

In andere delen van het land staan pompen droog, maar in Fryslân slagen de groothandelaren er nog altijd in om aan de vraag te voldoen. Door de lage waterstand in de grote rivieren kunnen binnenvaartschepen minder benzine en diesel vervoeren.

Foto: Pixabay

"Het kost ons meer moeite om aan de vraag te voldoen, maar het lukt nog altijd." Directeur Schelte Halma moest de afgelopen weken puzzelen om genoeg olie te krijgen. "Soms is een van de vrachtwagens onderweg naar het depot in Zwolle en dan krijg je halverwege bericht dat ze leeg zijn. Dan moet de vrachtwagen naar Groningen, maar die is daar natuurlijk niet de enige."

Naast Zwolle en Groningen kan Halma eventueel nog uitwijken naar Kampen. Diesel hebben ze voorlopig genoeg. Dat kunnen ze ook nog uit de depots in Sneek en Harlingen halen.

Arnold Veenema van Veenema Olie herkent het probleem. "Het is spannend, gaat het ons lukken om voldoende voorraad te houden?" Veenema houdt de weerapps in de gaten en die voorspellen volgens hem dat er dit weekend regen komt. Maar of dat genoeg is om het water in de Rijn omhoog te krijgen, is nog maar de vraag.

Trefwoorden: 
Halma oliekrapte
(advertinsje)
(advertinsje)