SC Twijzel voor de rechter vanwege dug-out-ongeluk

29 nov 2018 - 19:37

SC Twijzel moet zich donderdag 6 december voor de Leeuwarder rechtbank verantwoorden voor het dodelijke dug-out-ongeluk van 21 mei 2014. Bij het ongeluk kwam de 10-jarige Yrsa de Bruin om het leven, vijf andere kinderen raakten gewond.

Foto: Omrop Fryslan

Bij een korfbaltoernooi op het sportterrein van SC Twijzel waren kinderen op een dug-out geklommen. Door hun gewicht schoot de betonnen dakplaat naar voren en stortte de dug-out in.

De dug-out was gebouwd door vrijwilligers en werd door de voetbalclub onderhouden, maar de gemeente is eigenaar. Schade die in 2013 was ontstaan door een storm, was gemeld bij de gemeente.

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie had de zaak eerder geseponeerd, maar vijf ouderparen waren het daar niet mee eens. Het gerechtshof bepaalde dit voorjaar dat het Openbaar Ministerie de zaak toch nog moest voorleggen aan de rechter.

De voetbalclub wordt vervolgd voor dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld. Het verzoek om ook de gemeente Achtkarspelen te vervolgen, is door het Hof destijds afgewezen.

Trefwoorden: 
dug-out SC Twijzel
(Advertentie)
(Advertentie)