Burgemeester Schiermonnikoog informateur in Groningen

29 nov 2018 - 08:40

Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog zal aan de slag als informateur in de gemeente Groningen. Ze is door haar partij GroenLinks gevraagd voor het werk. Van Gent zat van 1985 tot 1994 zelf voor die partij in de gemeenteraad van Groningen, later werd ze lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks.

Foto: Ineke van Gent

GroenLinks werd bij de herindelingsverkiezingen van 21 november de grote winnaar in Groningen. De partij haalde elf zetels, bijna twee keer zoveel als de nummer twee.

"Ik heb gekeken naar mensen die een binding hebben met Groningen", zegt fractievoorzitter Glimina Chakor van GroenLinks bij RTV Noord. "Ze heeft heel lang in de gemeenteraad van Groningen gezeten, ook in de Tweede Kamer en ze is nu burgemeester van Schiermonnikoog. Een geweldige kandidaat. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ook gekeken heb naar vrouwen, want dat vind ik toch heel belangrijk."

Chakor wil dat Van Gent "overuren gaat maken en snel in gesprek gaat". Ze durft nog geen datum te noemen waarop er een nieuw college moet zijn, maar hoopt dat er half december in ieder geval een advies ligt.

(Advertentie)
(Advertentie)