Jonge verslaggevers willen aarde redden en maken documentaire

28 nov 2018 - 19:19

Ima Algra en Benthe Smit zijn 17 jaar en hebben één groot doel: ze willen de aarde redden. Ze zitten in 6 VWO van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden en hebben daarom een documentaire gemaakt over de vraag wat zij zelf kunnen doen tegen de opwarming van de aarde.

Uit onderzoek van een grote verzekeraar blijkt dat veel jongeren zich zorgen maken over de opwarming van de aarde. Driekwart denkt echter dat ze er zelf niets aan kunnen doen.

Voor Ima en Benthe is dat anders. Voor de documentaire zoeken ze uit wat echt kan helpen. Zo gebruiken ze minder water, zetten ze de verwarming wat lager en eten ze geen vlees meer. Ook praten ze met verscheidene experts. Een daarvan is de eerste klimaatcommissaris van Fryslân: Bouwe de Boer.

Hij is blij met de betrokkenheid van de dames. Een van zijn doelen als commissaris is om meer jongeren bij zijn missie te betrekken.

Fryslân Hjoed stuurde Ima en Benthe afgelopen maandag als speciale klimaatverslaggevers naar de klimaatconferentie in De Harmonie in Leeuwarden. Daar zagen ze met eigen ogen wat Friese bedrijven doen om de opwarming te keren.

(advertinsje)
(advertinsje)