Wordt 'blokkeerfries' het woord van het jaar?

28 nov 2018 - 11:17

Van balanstrutje tot bomcycloon en van creditboy tot drankhangen. De lijst met woorden voor woord van het jaar van 2018 is bekend. Vanaf woensdag kan er gestemd worden op het 'Van Dale Woord van het Jaar 2018'. Een van die woorden is blokkeerfries.

Foto: Camjo Media

De groep Friezen die vorig jaar een blokkade veroorzaakte op de A7 bij Oudehaske heeft voor veel rumoer gezorgd in de media. Hierdoor kwamen ze al snel bekend te staan als 'blokkeerfries'. De naam werd uitgebreid gebruikt door zowel de landelijke als de regionale media, waardoor het genoeg is opgevallen voor een nominatie voor woord van het jaar.

De stemmers hebben tot 17 december om op een nieuw woord te stemmen. Het Nederlandse publiek kon het afgelopen jaar nieuwe woorden inzenden. Daar heeft Van Dale een top 18 van gemaakt. De winnaar wordt het officiële 'Van Dale Woord van het Jaar 2018'. Op 18 december maakt Van Dale bekend wat het woord van het jaar wordt.

Dit zijn de achttien woorden waar op gestemd kan worden: balanstrutje, blokkeerfries, bomcycloon, creditboy, drankhangen, hempathie, intimiteitscoördinator, kantlijnsporter, kwispellezen, mangomoment, plogging, practivisme, primarkpremie, rooftijdschrift, selfieshopper, testosterontweet, vliegschaamte en yogasnuiver.

(advertinsje)
(advertinsje)