Vrouwenteam Heerenveen wint gemakkelijk van Achilles'29

27 nov 2018 - 22:03

SC Heerenveen heeft in de vrouweneredivisie thuis met 6-0 gewonnen van Achilles'29. Kerstin Casparij en Tiny Hoekstra scoorden beide drie keer. Door de overwinning klimt Heerenveen naar de zesde plek in de ranglijst. Achilles'29 blijft negende en laatste.

Argyffoto Kerstin Casparij - Foto: www.orange-pictures.nl

Casparij zorgde halverwege de eerste helft voor de 1-0, na een voorzet van Hoekstra. Keepster Annerens Tijm van Achilles'29 kon die stand even volhouden met een aantal reddingen, maar Hoekstra maakte vlak voor rust de 2-0. In de laatste minuut van de eerste helft lukte het ook Casparij nog om de bal tussen de palen te schieten.

De overwinning was toen al binnen, maar in de tweede helft probeerde de ploeg van Roeland ten Berge het publiek nog een beetje te vermaken. Dat lukte met nog eens drie goals. Na een klein uur te hebben gespeeld, zorgde Hoekstra dat de 4-0 op het scorebord werd genoteerd. In de laatste minuten scoorde Casparij voor de derde keer en in de blessuretijd lukte het ook Hoekstra om haar derde goal van de avond te scoren.

Aanstaande vrijdag spelen de Friezinnen een uitwedstrijd tegen koploper PSV.

(advertinsje)
(advertinsje)