Medewerkers MCL stemmen tegen regeldruk: "Er worden zeker regels geschrapt"

28 nov 2018 - 10:02

Medewerkers van het MCL konden dinsdag een stem uitbrengen tegen regeldruk in de zorg. De VVAA, een vereniging voor werknemers in de zorg, was in de centrale hal van het ziekenhuis te vinden. '(Ont)regel de zorg' is een beweging van zorgverleners, die minder administratieve taken en meer tijd voor de patiënt willen.

Sikehûs MCL yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

"De medewerkers waren ontzettend enthousiast", zegt Erica Bakkum. Zij zit in de raad van bestuur van het MCL en was eerder ook bij de VVAA betrokken. "We hebben meer dan 500 handtekeningen opgehaald."

Volgens Bakker ontstaat de regeldruk, doordat er veel verschillende instanties zijn. "Daar zit met name de regeldruk en dat is ook de oorzaak van de toegenomen administratie."

Naar aanleiding van de stemmen die tegen de regeldruk worden uitgebracht, gaan de ziekenhuis-voorzitters om tafel. "Er zijn voorstellen, die met de ministers worden besproken. Voor de medisch-specialisten zijn er bijvoorbeeld honderdtwintig mogelijke 'schrapregels'. Er wordt bekeken of die allemaal reëel zijn, maar er worden zeker regels geschrapt"

Erica Bakkum van het MCL

(Advertentie)
(Advertentie)