Ondernemers Kleine Kerkstraat mogen weer uitstallen op straat

27 nov 2018 - 18:04

De gemeente Leeuwarden wil ondernemers in de Kleine Kerkstraat tegemoet komen met uitstallingen op straat. Dat was een wens van de ondernemers en daarom komt er nu een pilot. Ondernemers mogen nu verkopen met een uitstalling op straat, als deze voor het eigen pand is, en niet verder komt dan de goot.

Foto: Google Street View

Het is de bedoeling dat de pilot twee jaar zal gaan duren. Na ieder half jaar komt er een evaluatiemoment met de ondernemersvereniging en de binnenstadsmanager. Aan het einde van de pilot wordt bekeken of de uitstalling permanent zal worden toegestaan.

Drie jaar geleden had de Leeuwarder gemeenteraad al een motie aangenomen om zo'n pilot te organiseren. Het ging toen niet alleen om de Kleine Kerkstraat, maar ook om de Oosterstraat en de Sint-Jakobstraat. Voor die laatste twee straten moet nog worden onderzocht of een pilot haalbaar is. Dan gaat het bijvoorbeeld om de openbare orde en de verkeersveiligheid.

Elkaar aanspreken op overtredingen

De gemeente wil dat ondernemers - en de ondernemersvereniging - elkaar aanspreken als de voorwaarden van de pilot niet worden nageleefd. Als een overtreding na meerdere verzoeken blijft bestaan, dan zal de gemeente zich ermee gaan bemoeien. Mogelijk wordt in zo'n geval de pilot beëindigd.

Trefwoorden: 
Leeuwarden Kleine Kerkstraat
(advertinsje)
(advertinsje)