LF2018 is voorbij, het grote opruimen kan beginnen

27 nov 2018 - 13:53

Het jaar van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad is afgelopen weekeinde definitief afgesloten, maar na het slotfeest herinnert een groot scala aan overblijfselen in de stad nog het culturele feest. Van stoelen tot vlaggen en van posters tot grote opplakletters, maar dat duurt niet lang meer. Dinsdag is men begonnen met opruimen.

It opromjen fan LF2018 is úteinset

Onder andere bij het station in Leeuwarden wordt hard gewerkt om 'Welcome' van het oude Aegongebouw te verwijderen. Het woord was maandenlang de eerste boodschap voor de duizenden toeristen en bezoekers die Leeuwarden aandeden.

Nu is het feest echt klaar, zegt Radboud Droog, van Culturele Hoofdstad. "We zijn hier aan het opruimen en het publiekscentrum gaat nu dicht." In het gebouw liggen momenteel nog wel allerlei spullen die het verhaal van afgelopen jaar vertellen, zoals pallets, stoelen, informatiefolders, schilderijen en foto's. "Het maakt een beetje weemoedig en deemoedig als ik dit zo zie. De symboliek zit er wel in."

Een nieuw leven

De locatie bij het station was het hele jaar een hotspot voor de toeristen die met de trein naar Leeuwarden kwamen. Hier konden zij informatie krijgen over de activiteiten en evenementen van LF2018. Dat is nu overbodig.

Het is niet het einde van LF2018 en ook niet het einde van de spullen die gebruikt zijn voor Culturele Hoofdstad. "Er worden veel dingen gerecycled." Zo worden de pallets en het hout gereserveerd voor kunstenaars. De vlaggen die her en der in de provincie en in de stad hingen, worden opgehaald, om door Omrin verwerkt te worden tot tasjes. Ook al is LF2018 voorbij, het historische jaar zal op verschillende manieren nog lang bij ons blijven.

Trefwoorden: 
LF2018
(advertinsje)
(advertinsje)