Gemeente Smallingerland laat burgers meepraten over de toekomst

26 nov 2018 - 22:51

Ruim honderd mensen van de gemeente Smallingerland waren maandagavond in De Lawei in Drachten om te spreken over de toekomst van de gemeente op verschillende vlakken. De gemeente is bezig met de omgevingsvisie en wil weten welke ideeën er bij de bevolking leven. De opkomst was boven verwachting en mensen deden actief mee aan de discussie.

Foto: Simone Scheffer Omrop Fryslân

Reportage over bijeenkomst met burgers over de toekomst van Smallingerland

De gemeente had eerder al een enquête gehouden onder negenhonderd inwoners. De meeste mensen zijn positief over verschillende zaken in de gemeente, zoals het groen en de natuur. De rust en de bereikbaarheid is volgens de meeste respondenten ook goed.

Na de plenaire discussie gingen de groepen uit elkaar om aan verschillende tafels te praten over bijvoorbeeld duurzaamheid in de gemeente, over het platteland en over de verdeling natuur/agrarische bestemming.

In de zaal werd verder gediscussieerd over de thema's die in de vragenlijst voorkwamen. Ook in de zaal waren mensen positief, maar sommigen hebben wel zorgen dat de dorpen te weinig aandacht krijgen. Een jongere vindt ook dat er wel wat meer ruimte voor jongeren kan komen voor vrijetijdsbesteding. Ook een andere inwoner wilde graag een wat grotere uitstraling van de gemeente hebben met bijvoorbeeld een groter festival.

Na deze bijeenkomst komen er nog drie andere meetings in verschillende wijken en dorpen om verder te praten over de toekomst van Smallingerland.

De resultaten van de enquête zijn hier te vinden.

Foto: Simone Scheffer Omrop Fryslân
(advertinsje)
(advertinsje)