Beloften Heerenveen zakken door verlies naar gevreesde zesde plek

26 nov 2018 - 21:59

De beloften van SC Heerenveen hebben maandag met 4-1 verloren op bezoek bij Jong Heracles Almelo. In het Polman Stadion werd het 4-1 voor de thuisclub, die koploper is in poule A van de beloftencompetitie.

Jordy Bruijn - Foto: www.orange-pictures.nl

Halverwege de eerste helft kwam Heracles op voorsprong. Joey Konings schoot de bal uit de rebound binnen, na een vrije trap van Yoëll van Nieff. Nemanja Mihaljovic was vlak voor de rust nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij raakte de lat.

In de tweede helft viel de gelijkmaker wel. Jordy Bruijn schoot een vrije trap erin. In de laatste twintig minuten ging het toch verkeerd voor de Friezen. Silvester van der Water raakte eerst nog de paal, maar even later viel een van richting veranderd schot van Van der Water wel binnen. In de laatste paar minuten liep Heracles verder uit door goals van Konings (zijn tweede) en Zeik Erkilinc.

Nog één plekje klimmen

Jong Heerenveen heeft nu elf punten uit zeven wedstrijden. De ploeg staat zesde en de eerste vijf gaan naar de kampioenspoule. Heerenveen heeft nog twee wedstrijden om op zijn minst één plekje te klimmen.

(advertinsje)
(advertinsje)