Piter Murk de Groot is kinderburgemeester Waadhoeke: "Er moeten wel genoeg speeltuinen zijn"

26 nov 2018 - 20:54

Piter Murk de Groot uit Tzum is de eerste kinderburgemeester van de gemeente De Waadhoeke. Twintig kinderen mochten maandag solliciteren naar de functie. Ze moesten zichzelf presenteren op het gemeentehuis. Piter Murk maakte de meeste indruk.

Foto: Omrop Fryslân, Afke Meekma

Hij vertelt hoe de dag ging: "Eerst kwamen we met zijn allen de zaal binnen. Even kletsen. Ik moest als vierde een presentatie houden. Daarna gingen drie andere kinderen en ik door naar de finale."

In de finale moest Piter Murk doen alsof hij de koningin tegenkwam en haar een rondleiding geven door de school. Nadat de finalisten hun laatste opdracht volbracht hadden, maakte burgemeester Marga Waanders de winnaar bekend. "Ze zei: 'hij liep met de koningin door de school en het is...' Toen riep mijn vader: 'Piter Murk!'"

De twa boargemasters: Marga Waanders en Piter Murk de Groot - Foto: Omrop Fryslân, Afke Meekma

En wat moet hij nu doen als kinderburgemeester? "We gaan met de burgemeester op stap en dan dingen doen. Praten over speeltuinen, oudere mensen en niet roken bij de sportvelden." Die speeltuinen zijn wel belangrijk, volgens Piter Murk: "Je mag niet de hele tijd gamen. Dus als je naar buiten gaat, dan moeten er wel genoeg speeltuinen zijn!"

En zo'n zware ambtsketting, krijgt Piter Murk die ook? "Volgens mij wel!"

Kinderburgemeester Piter Murk de Groot

(advertinsje)
(advertinsje)