Sportoverzicht: Epke en Danny Noppert succesvol en een mooie goal van Berwout Beimers

26 nov 2018 - 19:42

Iedere maandag kijken we in Fryslân Hjoed terug op de Friese sportprestaties van het afgelopen weekend. Sportverslaggever Roelof de Vries schuift aan.

SC Heerenveen verloor met 3-0 op bezoek bij koploper PSV. Is dat teleurstellend, of moet Heerenveen vooral blij zijn dat de score niet hoger uitviel? Trainer Jan Olde Riekerink was nog vrij positief, maar de druk neemt langzaamaan wel toe. Volgend weekend speelt Heerenveen thuis tegen Fortuna Sittard. Daarin moet de ploeg van Olde Riekerink weer eens punten pakken.

Epke blijft winnen

Epke Zonderland blijft het wel goed doen. Slechts enkele weken geleden pakte hij zijn derde wereldtitel op de rekstok, nu was hij ook de sterkste bij de wereldbeker in Cottbus. Aan die wedstrijd deed Epke nog nooit eerder mee. Waarom nu wel? Roelof de Vries legt het uit.

Het Formule 2-seizoen zit erop. Dit weekend waren in Abu Dhabi de twee laatste races. Autocoureur Nyck de Vries uit Uitwellingerga is als vierde geëindigd in het eindklassement, terwijl hij aan het begin van het seizoen zei dat hij voor de wereldtitel wilde gaan. En die superlicentie die hij wil hebben, zit dat erin?

Darter Danny Noppert heeft een prima weekend achter de rug. Op de Player Championship Finals in Minehead haalde de Jouster de halve finale. Het is voor het eerst dat Noppert zo ver kwam op een televisietoernooi van de PDC. En maandagavond is de loting van het WK, waar Noppert als eerste Fries ooit aan meedoet.

Schaatsen in vier steden

En het wordt kouder, dus overal op de wereld werd weer geschaatst. De marathonschaatsers reden vier dagen achter elkaar in vier verschillende steden om de Trachitol Trophy. De Friezen deden mee om de prijzen, maar een eindoverwinning zat er niet in. De langebaanschaatsers waren in het Japanse Tomakomai en daar reden ze op een buitenbaan. Die omstandigheden hebben altijd een grote invloed.

Harkemase Boys won in de derde divisie op bezoek bij De Dijk in Amsterdam. Het werd 1-4 voor de Harkieten. De uit Hurdegaryp afkomstige Berwout Beimers zorgde voor een van de hoogtepunten van de wedstrijd.

En de nieuwe 'Wedstriid fan de Wike' wordt de voetbalwedstrijd van Buitenpost, die op bezoek gaan bij SC Genemuiden. Die wedstrijd in de zaterdaghoofdklasse is vooral speciaal voor Buitenpost-trainer René van der Weij, want hij is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Genemuiden.

Trefwoorden: 
Sportoverzicht
(advertinsje)
(advertinsje)