Regiobestuur D66 in Tytsjerksteradiel wacht politieonderzoek over raadslid Duursma af

26 nov 2018 - 17:11

Het regiobestuur van D66 onderneemt voorlopig nog geen actie tegen Erwin Duursma, het gemeenteraadslid in Tytsjerksteradiel dat in verband wordt gebracht met drugshandel. Ze willen eerst de uitkomsten van het politieonderzoek afwachten. Duursma legde maandagochtend een persverklaring af waarin hij ontkende betrokken te zijn bij drugshandel.

Edwin Duursma riedslid D66 gemeente Tytsjerksteradiel - Foto: Omrop Fryslân

De politie vond bij de inval een aantal flesjes wietolie, maar die waren volgens Duursma voor zijn schoonmoeder die slaapproblemen heeft. Hij noemt het naïef dat hij de wietolie in huis had.

Het regiobestuur van D66 heeft een gesprek gehad met Duursma. De regiobestuursleden zeggen de uitkomsten van het politieonderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. "Daarna zullen wij ons als bestuur beraden op verdere stappen", staat in een bericht dat het regiobestuur naar de leden heeft gestuurd.

"Tegelijkertijd zijn wij er ons van bewust dat de gang van zaken en met name de publicaties, ook al is iemand onschuldig, ernstige schade aan iemand als persoon, maar ook aan de partij kunnen toebrengen", staat in het bericht dat is ondertekend door regiovoorzitter Harry Berndsen.

Trefwoorden: 
D66 drugshandel Erwin Duursma
(Advertentie)
(Advertentie)