Verdachte Erwin Duursma ontkent betrokken te zijn bij drugshandel

26 nov 2018 - 11:49

In Mûnein was maandagmorgen een bijzondere persconferentie: Erwin Duursma, die wordt verdacht van drugshandel, kwam met een eigen verklaring. Vorige week deed de politie met 20 man een inval met honden en pistolen. Er werden geen drugs aangetroffen in Duursma's huis.

Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte

Erwin Duursma komt met zijn verklaring omdat hij de regie in eigen handen wil houden. Uit zijn verklaring:

"Ja, ik had wietolie in mijn huis om mijn vrouw en familie te helpen. Nee, ik zit niet in drugshandel. Ik hoop dat ik vandaag verder kan met mijn leven, met vrienden die me dierbaar zijn en een leuke positieve bijdrage leveren aan de maatschappij in onze mooie provincie."

Hij gaat ervan uit dat de zaak zal worden geseponeerd. Volgens hem is hij bij de politie in beeld gekomen omdat hij bevriend is met mannen die bij de Hells Angels zitten.

Ferklearring fan fertochte Erwin Duursma

De aanhouding heeft grote impact gehad op zijn gezin. Ook zijn vrouw en schoonmoeder waren bij de persbijeenkomst. De politie heeft na de inval tien flesjes wietolie meegenomen. Hij noemt het naïef dat hij die in huis had, maar deed dat voor zijn schoonmoeder die slaapproblemen heeft.

Hij heeft de inval als traumatisch ervaren. "Om zes uur 's ochtends zag ik acht wagens het erf opkomen. Gelukkig was ik al wakker, ik sta altijd vroeg op en zat aan een bakje koffie. Dus ik kon zelf de deur opendoen, anders was die ingeslagen. Ze hebben alles de hele dag grondig onderzocht. Er is geen Donald Duckje dat ze niet hebben opengeslagen. Dat is hun werk."

Ynterview fertochte Erwin Duursma

Duursma heeft een aantal openbare functies, hij is raadslid van D66 in de gemeente Tytsjerksteradiel. Ook is hij voorzitter van de stichting Hartveilig Fryslân.

Volgens de politie blijft Duursma wel verdachte in deze zaak.

Trefwoorden: 
D66 drugshandel Erwin Duursma
(Advertentie)
(Advertentie)