Veel meldingen van overlast in bos Oranjewoud

26 nov 2018 - 11:04

In één week tijd waren er drie meldingen van overlast in het bos van Oranjewoud. Dat meldt boswachter Roel Vriesema. Loslopende honden vormden in alle gevallen de aanleiding van de meldingen.

Mountainbike - Foto: Shutterstock.com

Een mountainbiker die last had van een loslopende hond ging in gesprek met de eigenaar van het dier. De gemoederen liepen hoog op, waarna de mountainbiker het baasje een klap verkocht. Het slachtoffer diende daarna een klacht in over agressieve mountainbikers. Een andere klacht ging over een vrouw die tijdens het hardlopen werd gebeten door een loslopende hond.

Steeds drukker

Het bos bij Oranjewoud wordt de laatste jaren steeds drukker bezocht. In delen van het bos mogen honden loslopen. In het grootste deel moeten ze aangelijnd worden, maar veel eigenaren laten de hond ook daar loslopen. Dat zorgt regelmatig voor discussie tussen wandelaars, fietsers en hondeneigenaren.

Ook het aantal mountainbikers is erg toegenomen. Het bos heeft geen mountainbikeroutes, waardoor de mountainbikers de paden gebruiken waar ook wandelaars gebruik van maken.

(advertinsje)
(advertinsje)