Directie LF2018: "Alle 32 doelstellingen zijn behaald"

25 nov 2018 - 21:19

Met een talkshow, stamppot, glühwein en suikerbrood stond Fryslân zondagavond nog één keer stil bij het Culturele Hoofdstadjaar. Met de première van de officiële aftermovie werd teruggekeken, maar het draaide zondag vooral ook om vooruitkijken. Hoe moet Fryslân over een paar jaar op cultureel gebied op de kaart staan?

Over die 'legacy' gaat het al langer. Er wordt een nieuwe organisatie opgezet, die moet voortborduren op wat er dit jaar in werking is gezet. Een van de mensen die bij die organisatie is betrokken, is Sjoerd Bootsma. Hij was ook een van de eersten die zich (jarenlang) voor Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad heeft ingezet. Volgens Bootsma is het belangrijk om een stip aan de horizon te zetten. Zodat je weet waar je naartoe werkt.

De organisatie gaat inventariseren welke projecten er in 2019 en de daarop volgende jaren een vervolg moet krijgen. Een van de projecten waar de organisatoren aan denken is Under de Toer. Binnenkort komt daar meer duidelijk over, dat lieten ze zondagavond weten.

Alle 32 doelstellingen zijn behaald

Oeds Westerhof, directeur van LF2018, zei dat alle 32 doelstellingen uit het bidbook zijn behaald. Eén doel ging over de betrokkenheid van de mensen. Het doel was om minimaal 30.000 mensen bij Culturele Hoofdstad te betrekken, wat makkelijk werd gehaald. Er waren ruim 60.000 mensen bij betrokken.

Trefwoorden: 
LF2018 ReOpening
(advertinsje)
(advertinsje)