Danny Noppert na sterke slotfase naar halve finale in Minehead

Darter Danny Noppert uit Joure heeft zondagmiddag zijn eerste halve finale op een televisietoernooi van de PDC bereikt. De 27-jarige Noppert won met 10-7 in een mooie wedstrijd op de Players Championship Finals van Engelsman Stephen Bunting. De Fries pakte na een sterke slotfase de winst.
Danny Noppert © www.orange-pictures.nl
In het begin van de wedstrijd kwam de Jouster op een voorsprong van 3-1. Noppert kreeg genoeg pijlen om met 4-1 de pauze in te gaan, maar miste. Bunting maakte er daarna 3-2 van. Ook de volgende leg en die daarna pakte de Engelsman met een finish van 121.
Bunting liep snel uit naar 6-3, nadat Noppert weer wat dubbels miste. De Fries kwam zelfs bijna met 7-3 achter, maar gooide met Bunting op een dubbel knap 112 uit.

Knap uitgegooid

Na de tweede pauze pakte Noppert twee legs op rij met onder meer een 11-darter. Met een finish van 68 werd het 7-6 in het voordeel van de Jouster. Op 7-7 mocht Noppert aanleggen voor een 9-darter, maar na zes perfecte darts ging het mis. De leg ging wel naar de Fries. Met twee keurige legs pakte Noppert daarna de overwinning.
De halve finales en de finale worden zondagavond gespeeld. Noppert neemt het in de halve finale op tegen Daryl Gurney.
Ik heb op de goede momenten mooie dingen laten zien.
Danny Noppert na zijn halve finale
"Ik ben zo blij met dit resultaat", zei Noppert na afloop. "De dubbels moeten nog wel wat beter, maar ik heb op de goede momenten mooie dingen laten zien."
Over tegenstander Gurney in de halve finale zei de Jouster: "Tegen hem moet ik nog wel wat beter spelen, maar ik heb er vertrouwen in."
De top-64 van de PDC Players Championship Order of Merit doet mee aan het toernooi in Minehead. Het is het laatste grote toernooi voor het WK in Londen, dat op 13 december begint.