Eerste kwartfinale voor Danny Noppert bij Players Championship Finals

Darter Danny Noppert uit Joure heeft zaterdagavond de kwartfinales bereikt van de Players Championship Finals in het Engelse Minehead. In de derde ronde won hij met 10-4 van Krzysztof Ratajski uit Polen. Het is voor Noppert zijn eerste kwartfinale op een televisietoernooi van de profbond PDC.
Noppert en Ratajski konden elkaar in het begin van de wedstrijd in evenwicht houden. Tot een stand van 3-3 wonnen de beide darters om en om legs. Daarna pakte Noppert met een 11-darter de voorsprong.
De 27-jarige Jouster liep vrij eenvoudig uit naar 5-3. Na een paar missers van de Pool, maakte Noppert ook al snel de 7-3 in legs. Ratajski pakte nog één leg tegen Danny Noppert, die met een finish van 100 zijn plek in de kwartfinale binnen sleepte.
Zondagmiddag speelt Noppert in de kwartfinale van het toernooi.
De top-64 van de PDC Players Championship Order of Merit doet mee aan het toernooi in Minehead. Het is het laatste grote toernooi voor het WK in Londen, dat op 13 december begint.