Tien man van Heerenveen kansloos onderuit in lange wedstrijd tegen koploper PSV

24 nov 2018 - 22:56

SC Heerenveen heeft in Eindhoven met 3-0 verloren van koploper PSV. In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar toen de scheidsrechter na een half uur Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby van het veld stuurde, was de pot beslist.

Dave Bulthuis van Heerenveen en Luuk de Jong van PSV - Foto: ANP

Na twaalf minuten kwam PSV op voorsprong na een doelpunt van Hirving Lozano. Heerenveen kon bijna op gelijke hoogte komen, maar doelman Jeroen Zoet kon de inzet van Daniel Høegh net van de lijn halen. Even later ontsnapte Heerenveen aan de 2-0. Gastón Pereiro schoot van buiten het strafschopgebied op de paal.

Rode kaart voor Heerenveen

Toen Morten Thorsby van Heerenveen Lozano onderuit haalde, begon het thuispubliek meteen te schreeuwen naar scheidsrechter Pol van Boekel. Hij liet het spel eerst doorgaan, maar vanwege een blessurebehandeling bij Lozano kwam het spel toch stil te liggen. Na het bekijken van de beelden, en overleg met de videoscheidsrechter, gaf Van Boekel Thorsby een rode kaart. Terecht of niet, de Noor kon douchen. Heerenveen moest verder met tien man.

Vlak voor rust kreeg Sam Lammers nog een enorme kans, maar hij kon niet door doelman Zoet heen. Hij probeerde het wel, en dat zorgde voor een blessure bij de keeper van PSV. Na advies van de videoscheidsrechter gaf Van Boekel Lammers een gele kaart. Heerenveen ging met een 1-0 achterstand en tien man de kleedkamers in.

Tweede helft

In de tweede helft was PSV in alle opzichten beter dan Heerenveen. De Friezen konden alleen maar hopen op een counter. Luuk de Jong scoorde het tweede doelpunt van de avond. Met een prachtige omhaal gaf hij keeper Warner Hahn van Heerenveen het nakijken.

Luuk de Jong van PSV scoort een magistraal doelpunt: 2-0

Heerenveen bleef de hele wedstrijd kansloos. Het spel speelde zich volledig af op de helft van de Friezen. Spelers van PSV dachten nog twee keer dat ze hadden gescoord, maar twee keer wilde de scheidsrechter er niets van weten. De Jong maakte hands, en José Angeliño stond buitenspel.

Hirving Lozano scoorde het laatste doelpunt van de avond. Het was zijn tweede. De eindstand in Eindhoven: 3-0.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal PSV
(advertinsje)
(advertinsje)