Darter Danny Noppert in beslissende leg naar derde ronde PCF

24 nov 2018 - 19:42

Darter Danny Noppert uit Joure heeft de derde ronde bereikt van de Players Championship Finals. De 27-jarige Noppert won in het Engelse Minehead in een beslissende leg met 6-5 van routinier Mervyn King.

Danny Noppert - Foto: www.orange-pictures.nl

In de eerste leg van de wedstrijd hadden beide mannen het moeilijk. Noppert pakte uiteindelijk de eerste leg, maar miste in de volgende legs pijlen om op voorsprong te komen. King brak op 2-2 de leg van de man uit Joure met een knappe finish van 112.

Finishes voor Noppert

De Fries boog in het tweede deel van de wedstrijd een 2-3 achterstand om naar een voorsprong van 5-3, met onder meer finishes van 91 en 100. Één wedstrijdpijl van Noppert op de 'bullseye' ging mis, waarna King er uiteindelijk nog 5-5 van maakte. Zowel Noppert als King kregen de kans om te winnen, maar Noppert pakte via dubbel tien de overwinning.

Zaterdagavond worden de partijen van de derde ronde gespeeld op het podium in Minehead. Noppert komt daarin uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis en Krzysztof Ratajski, die de laatste weken goed in vorm is.

De top-64 van de PDC Players Championship Order of Merit doet mee aan het toernooi in Minehead. Het is het laatste grote toernooi voor het WK in Londen. Dat begint op 13 december.

(advertinsje)
(advertinsje)