Cambuurtrainer René Hake steekt teleurstelling niet onder stoelen of banken

23 nov 2018 - 23:44

Cambuurtrainer René Hake was zwaar teleurgesteld na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De Leeuwarders waren vrijdagavond baas op het veld, maar konden het grote aantal kansen niet verzilveren. Het werd uiteindelijk 1-1.

"Qua spel speelden we geweldig, maar uiteindelijk qua meedogenloos zijn en de kansen afmaken niet", zei Hake. "Met rust hadden er bij ons minimaal drie in het mandje moeten liggen." Volgens de trainer ontbreekt het zijn ploeg aan scherpte, rust en kwaliteit. "Anders liggen die ballen er wel in."

Na de thee werd Cambuur wel beloond. Nigel Robertha maakte in de 49e minuut de openingstreffer. Hake: "Ook al was dat een soort van frommelgoaltje. Maar goed, die tellen ook." De tegengoal van Den Bosch in de 80e minuut werd volgens Hake naïef weggeven door Cambuur. "En dan sta je gewoon zwaar teleurgesteld hier."

Kevin van Kippersluis kon het ook niet geloven dat ze vrijdagavond maar één punt hebben gescoord. "We creëerden heel veel kansen. Zeker de eerste helft speelden we met vlagen echt heel goed voetbal. We konden de vrije man vinden, we konden combineren", zegt Van Kippersluis.

Dat de wedstrijd eindigde in 1-1 was van tevoren bijna niet te voorspellen. "Vandaag speel je een goeie pot, maar je koopt er helemaal niks voor als je twee keer één punt haalt", aldus Van Kippersluis, refererend aan de wedstrijd van vorige week. Toen werd het 1-1 tegen Volendam.

(advertinsje)
(advertinsje)