Levenswerk Taeke Taekema vernield door brand

23 nov 2018 - 16:55

Negen jaar lang werkte hij dag en nacht om een succes van zijn camperbedrijf te maken, en nu is hij weg. Brand heeft een groot deel van het camperbedrijf van Taeke Taekema vernield.

Libbenswurk Taekema fernield troch brân

Het is sowieso een grote schadepost, maar hoe hoog de rekening precies wordt, is lastig te zeggen, zo vertelt Taekema de ochtend na de brand. Hij schat in dat het tonnen zal kosten, en dat het mogelijk wel eens kan oplopen tot een miljoen euro.

Maar niet alleen financieel is het een drama voor de ondernemer, ook emotioneel doet het hem veel. Dag en nacht werkte hij om de tweedehands campers te verhandelen, en nu is een groot deel van zijn bezit ineens weg.

Foto: Srfotografie

Om twee uur vannacht werd de brand toevallig opgemerkt door een alerte politieagente. Die was iets verderop onderweg en zag de vlammen. De brandweer kon daardoor al vroeg ingrijpen. Het kunststof van de campers zorgde er echter voor dat het vuur toch nog zeer groot kon worden.

Een halfuur, langer heeft de brand niet geduurd. Maar de schade is er niet minder op. Zelfs de campers die nog goed lijken, hebben allemaal rook- en waterschade opgelopen. Voor Taekema zit er nu niets anders op dan de zaken met de verzekering regelen, en er het beste van te maken.

Trefwoorden: 
brand camper Taekema Campers
(Advertentie)
(Advertentie)