Burgum houdt Bingoavond voor ernstig zieke tweeling Silke en Lieke

22 nov 2018 - 22:46

B5, N38, Bingo! In Burgum werd donderdagavond een grote bingo-actie gehouden voor Silke en Lieke. De elfjarige tweeling uit Burgum is ernstig ziek. Ze hebben een ongeneeslijke afwijking aan hun nieren, waardoor die nog maar voor twintig procent werken. De werking wordt steeds minder en daarom is een transplantatie nodig.

De ouders zouden graag een mobiel dialyse-apparaat willen hebben en hebben daarom eens stichting voor hun dochters opgezet. De twee apparaten kosten samen 160.000 euro. Een groep mensen uit het dorp organiseerden daarom de Bingo-actie.

Er kwamen 200 tot 250 mensen op de bingo af. De prijzen werden verzorgd door ondernemers uit het dorp. De meisjes zijn nu twee keer geopereerd. "Ze proberen er zelf zo'n goed mogelijk leven van te maken. We willen ook niet dat ze gezien worden als zieke kinderen", vertelt Christa Westerveen, de moeder van Silke en Lieke.

Op het nachtkastje

De dialyse kan ook in het MCL uitgevoerd worden, maar dan moeten de kinderen daar drie keer per week naartoe. Het mobiele apparaat kan thuis op het nachtkastje staan. "Alleen wordt dat niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom zijn we de stichting 'Help Silke en Lieke Leven' begonnen", vertelt Westerveen.

Moeder Christa Westerveen bij de bingoavond

(advertinsje)
(advertinsje)