Manon Kamminga tweede in openingswedstrijd Trachitol Trophy

22 nov 2018 - 21:55

Manon Kamminga is donderdag tweede geworden bij de openingswedstrijd van de marathonvierdaagse Trachitol Trophy. De overwinning in Breda ging naar Irene Schouten, die in de sprint won.

Manon Kamminga, Irene Schouten en Iris van der Stelt - Foto: Neeke Smit

Er werd hard gekoerst en er waren veel aanvalspogingen. Vooral achterin het peloton waren veel afvallers, maar voorin ontstonden geen grote gaten. De ploeg MKbasics.nl, met oud-Sneekse Merel Bosma, wilde de sprint aantrekken voor Iris van der Stelt.

Carien Kleibeuker en Marijke Groenewoud van Royal A-ware, de ploeg van Jillert Anema, hielden het peloton bij elkaar, waardoor hun ploeggenote Irene Schouten in goede positie werd gebracht. Zij won de sprint met overmacht.

Manon Kamminga eindigde als tweede. De geboren Haulerwijkse komt dit jaar uit voor de nieuwe marathonploeg A6.nl, onder leiding van Klasina Seinstra. Vorige week pakte Kamminga haar eerste marathonzege op kunstijs ooit. De derde plaats was voor Iris van der Stelt.

Twintigste marathonmeerdaagse

De Trachitol Trophy is de twintigste marathonmeerdaagse. De eerste werd in 1983 verreden. De komende drie dagen komen de schaatssters nog in actie in Utrecht, Hoorn en Groningen.

(Advertentie)
(Advertentie)