Wie krijgt dit jaar de Friese Anjer? De nominaties zijn bekendgemaakt

22 nov 2018 - 17:48

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft zes gegadigden gekozen voor de Friese Anjer 2018. Ze hebben allen een rol gespeeld bij Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Het fonds had eerder al besloten dat de prijs dit jaar naar een project van Culturele Hoofdstad zou gaan. Inwoners van Fryslân konden de afgelopen weken kanshebbers nomineren.

Hilda Snippe krijgt de nominatie voor de Friese Anjer overhandigd - Foto: Eigen foto

Een van de kanshebbers is Anna Tilroe van het project van de elf fonteinen. En Hilda Snippe is genomineerd voor het toegankelijk maken van culturele evenementen voor mensen met een beperking. Verder zijn het project At the Watergate uit Sneek, de Grootste Gehaakte Deken, Myn Skip uit Earnewâld en Grutsk uit Leeuwarden in de race om de Friese Anjer te winnen.

Op 7 december wordt bekend wie de prijs krijgt.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân reikt sinds 1991 elk jaar de Friese Anjer uit aan personen, verenigingen of instellingen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Friese cultuur of natuur. Eerdere winnaars waren onder andere Tsjêbbe Hettinga, toneelschrijver Bouke Oldenhof, het Frysk Jeugd Orkest en zangeres Elske DeWall.

(advertinsje)
(advertinsje)