Opnieuw staking bij Douwe Egberts in Joure

22 nov 2018 - 16:48

Het personeel van de koffiefabriek van Douwe Egberts in Joure legt zondag het werk neer. De werknemers willen met de staking van een dag een betere cao afdwingen. Het is de derde actie in korte tijd bij het bedrijf. Van zondag op maandag staakte het personeel van de theefabriek uit Joure en donderdag wordt er gestaakt bij DE in Utrecht.

Foto: Omrop Fryslân

De cao bij Douwe Egberts liep afgelopen zomer af. Een meerderheid van de vakbondsleden bij DE heeft het aanbod voor een nieuwe cao afgewezen. Volgens de bonden wil het bedrijf in de nieuwe cao onderscheid maken tussen de huidige en nieuwe werknemers, door te bezuinigen op de adv-regeling. Dat zou voor een nieuwe werknemer een verschil van vijf procent in loon uitmaken. De vakbonden gaan daar niet mee akkoord. Eveneens willen ze loonsverhoging en meer geld voor opleidingen voor werknemers.

Schadelijk

Het bedrijf zei eerder deze week dat een meerderheid van het personeel niet met de acties meedeed. DE vindt dat er een goed voorstel ligt voor een nieuwe cao. Het bedrijf vindt het spijtig dat er actie wordt gevoerd, want dat is alleen maar schadelijk, werd er gezegd.

(advertinsje)
(advertinsje)