Burgemeester Terschelling: "Je wilt hier niets te maken hebben met grootschalige hennepkweek

22 nov 2018 - 14:59

Voor het eerst in de geschiedenis is er op Terschelling een hennepkwekerij aangetroffen. Eerder hield de politie al zeven mensen aan in een onderzoek naar handel in hennep en XTC.

Burgemeester Bert Wassink van Terschelling denkt nog na over maatregelen vanwege het aantreffen van een hennepkwekerij op zijn eiland. Omdat het nog nooit eerder voorgevallen is, wil Wassink eerst met collega-burgemeesters overleggen over wat hij voor stappen zal ondernemen. Want ook voor Wassink was het een verrassing. "We koesteren het gevoel van een veilige woonomgeving en dat vinden onze gasten ook belangrijk. Hennepteelt gaat gepaard met criminaliteit en daar willen we verre van blijven. Ook op Terschelling kan het. Je wilt hier niets te maken hebben met grootschalige hennepkweek."

Skylge - Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol

Wassink over de hennepkwekerij

"We moeten eens goed bekijken wat we gaan doen, afhankelijk van wat het onderzoek gaat uitwijzen", zegt Wassink. "Ik heb ook contact met collega-burgemeesters van de vaste wal die bij het onderzoek betrokken zijn." De burgemeester denkt er over na om het woonhuis te sluiten. De politie heeft meer arrestaties niet uitgesloten.

Dinsdag zijn er in negen woningen invallen gedaan. De invallen werden gedaan in Harlingen, Oosterbierum, IJlst, Mûnein, Arum en West-Terschelling. In Mûnein is een raadslid van de gemeente Tytsjerksteradiel aangehouden. De man is weer vrijgelaten, maar blijft verdachte. Alleen een 45-jarige inwoner van Harlingen zit nog vast. De politie heeft bij hem een vuurwapen aangetroffen.

Verslaggever Auke Zeldenrust op Terschelling

(advertinsje)
(advertinsje)