Hockeyvereniging Sneek klaar met wachten op derde veld

22 nov 2018 - 13:35

De hockeyvereniging van Sneek wil dat de gemeente nu eindelijk in actie komt om de aanleg van een derde veld mogelijk te maken. De vereniging vraagt er al jaren om, maar er is volgens de vereniging tot nu toe nog niets gebeurd.

Sa soe it tredde hockeyfjild lizze moatte neffens de feriening sels - Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Daarom kwam de vereniging zo'n twee weken geleden met een eigen plan voor de aanleg van een derde veld. Maar ook dat plan werd door de gemeente aan de kant geschoven, omdat het niet haalbaar zou zijn. Voorzitter Peter Oudemunnick verwondert zich daarover, omdat het plan door een echt architectenbureau is berekend en uitgetekend. "Daaruit blijkt dat het gewoon wel past, maar de gemeente wil het gewoon niet. Ze willen op die plek een supermarkt en geen derde veld."

Reportage door verslaggever Wytse Vellinga

Afwachten

De gemeente laat weten dat wat hen aangaat de hockeyvereniging recht heeft op een derde veld, maar dat er op dit moment geen ruimte voor is. De gemeenteraad heeft er ook geld voor beschikbaar gesteld. Er is door de gemeente een alternatieve locatie in Sneek aan de hockeyvereniging aangeboden, maar de vereniging heeft dat afgewezen. Daardoor zal de hockeyvereniging moeten afwachten wat er uit de sportcarrousel komt. Daarin zijn de hockeyclub, de voetbalclubs en de tennisvereniging met elkaar in gesprek over waar welk veld moet komen.

De voetbalvereniging, die op hetzelfde sportpark huisvest als de hockeyvereniging, zou mogelijk verhuizen naar een andere locatie, waardoor er ruimte ontstaat. Maar de gesprekken daarover zijn nog altijd niet klaar. Dat betekent dat de gemeente naar eigen zeggen op dit moment niets voor de hockeyvereniging kan betekenen.

Onzekere toekomst

Ook tennisvereniging De Vliegende Bal zit nu met de handen in het haar. Zij delen het sportpark Tinga met onder andere de hockeyclub, maar nu er geen derde veld komt is het maar de vraag of de hockeyclub ook in de toekomst nog op het sportpark blijft. Mocht de hockeyvereniging weggaan, dan heeft dat financiële consequenties voor de tennisvereniging.

Voorzitter Hans van den Broek is teleurgesteld in de gemeente. Met name omdat de gemeente wel toestaat om een supermarkt op het sportpark te bouwen. Volgens van den Broek is dat tegen de eerdere afspraken over de toekomst van Tinga.

Voorzitter Hans van den Broek van tennisvereniging De Vliegende Bal

Trefwoorden: 
Sneek hockey hockeyvereniging
(Advertentie)
(Advertentie)