Het duurt nog tot 22 februari, maar dan is de ijsfontein in Dokkum ook klaar

22 nov 2018 - 10:44

De elfde, en daarmee laatste, fontein van het 11Fountains project is bijna klaar. Het gaat om de ijsfontein in Dokkum, die op 22 februari te bezichtigen is. En dat heeft lang geduurd.

De iisfontein - Foto: Provinsje Fryslân

"Exact plannen was moeilijk, omdat dit zo'n uniek en heel secuur project is", zegt gedeputeerde Sietske Poepjes. In december 2017 werd het werk aan de ijsfontein enkele weken stilgelegd op last van de rechter. Een ondernemer aan de Dokkumer Markt vroeg de rechter het werk stil te leggen, omdat hij het niet eens was met de herinrichting van het plein en de komst van de ijsfontein. Vanwege het complexe werk aan de fontein werd de opening alsmaar uitgesteld. Het was "one hell of a job", zei medewerker Theunis Bakker destijds al.

Later dan we allemaal hadden gehoopt.

Sietske Poepjes

"Toch hoopten wij erop dat we de fontein dit jaar nog konden opleveren", zegt Poepjes. "De makers van de fontein werken hard en maken zichtbaar grote vorderingen. Maar dit is ambachtswerk en kwaliteit is bepalend om de fontein goed te kunnen laten functioneren. De fontein komt er absoluut, maar later dan wij allemaal hadden gehoopt."

De ijsfontein komt op de Dokkumer Markt te staan.

(advertinsje)
(advertinsje)