FNP wil praten over toestaan kleine windmolens

21 nov 2018 - 23:04

De FNP wil praten over het toestaan van windmolens tot 15 meter hoog. Dat zei voorzitter Cees van Mourik woensdagavond in het Omrop-programma Fryslân Kiest. "We hebben vrijdag een algemene ledenbijeenkomst. Dan moeten de leden erover besluiten."

FNP tinkt nei oer tastean wynmûnen

"Op de ledenbijeenkomst is een amendement op het verkiezingsprogramma, of we de kleine windmolens van 15 meter moeten toestaan." Het partijbestuur ziet het zelf liever niet gebeuren. "Dat bestuurlijke standpunt is duidelijk", zegt Van Mourik. "Maar als de leden het wel willen, dan doen we dat."

De discussie voeren

"Het past in het landschap, ze zijn net iets hoger dan sommige bomen, net iets hoger dan sommige boerderijen. Dus moeten we het toestaan of niet? Dat leggen we voor aan de leden", zegt Van Mourik. "Van die grote van 250 meter zeggen we: die willen we niet op het land hebben. Maar over die kleine windmolentjes moeten we de discussie gewoon voeren."

Eerder was de FNP ook altijd tegen windmolens. "Maar de politieke werkelijkheid is anders", zegt Van Mourik. "Gemeenten moeten een bouwvergunning voor die vragen afgeven. Als de gemeente zegt: die kunnen jullie krijgen, dan hebben we dat te accepteren."

Trefwoorden: 
FNP windmolen Cees van Mourik
(Advertentie)
(Advertentie)