Man uit Nes (74) krijgt werkstraf voor wietplantage

21 nov 2018 - 20:17

Een 74-jarige inwoner van Nes (Dongeradeel) is woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur voor zijn betrokkenheid bij een hennepkwekerij. Volgens de politierechter heeft de man ook geld verdiend aan de wietteelt.

Rjochter - Foto: Shutterstock.com

De politie deed in oktober 2016 een inval in de boerderij van de verdachte. In de schuur vond de politie op de zolder een professionele wietplantage met 505 planten. De stroomkabel kwam uit het woonhuis vandaan. De man uit Nes zei dat hij niks wist van de kwekerij en ook niet van de illegaal afgetapte stroom. De man denkt dat het ligt aan drie mensen die regelmatig op zijn boerderij waren en werk voor hem deden. De politie heeft het drietal verhoord, maar die wisten van niks.

Hennepafval in de auto

De officier van justitie zei dat er een zak met hennepafval in de auto van de Nesser was gevonden en eiste een werkstraf van 80 uur. Justitie wilde dat hij het geld dat hij met de hennep had verdiend - zo'n 15.000 euro - betaalt aan de Staat.

Voor het in bezit hebben van de hennep veroordeelde de rechter hem. Maar volgens de rechter kon het niet worden bewezen dat de man ook was betrokken bij de teelt. Daarom gaf hij hem een werkstraf van 80 uur. Het financiële voordeel bepaalde de rechter op 5.000 euro. De politie had al 5.850 euro in beslag genomen, dus krijgt de verdachte nog 850 euro terug van justitie.

Trefwoorden: 
Hennepkwekerij rechter
(advertinsje)
(advertinsje)