Voldoende aanmeldingen voor aanleg glasvezel in buitengebied Opsterland

21 nov 2018 - 09:36

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Opsterland kan van start gaan, meldt Kabelnoord. Bij het bedrijf hebben zich intussen meer huishoudingen aangemeld dan nodig was om te beginnen met de aanleg. De ondergrens lag op 60 procent, maar intussen heeft 74 procent van de huishoudingen aangegeven glasvezel te willen.

Glêsfezel ynternet - Foto: Shutterstock.com

"Het succes van de glasvezelcampagne is te danken aan de grandioze inzet van een hele grote groep ambassadeurs, de gemeente Opsterland en plaatselijke dorpsbelangen", zegt directeur Niek Geelhoek van Kabelnoord. "In de laatste weken trokken vrijwilligers van deur tot deur en stroomden de aanmeldingen binnen: digitaal, per post en telefonisch."

Aanleg

Kabelnoord zal de komende tijd de vergunningen aanvragen die voor de aanleg van het glasvezelnetwerk nodig zijn. Ook wordt bekeken waar de aansluiting moet komen in de woningen. In het tweede kwartaal van 2019 gaat de aanleg echt van start.

Inwoners van het buitengebied van Opsterland die ook nog glasvezel willen hebben, kunnen zich nog tot en met 3 december aanmelden.

(Advertentie)
(Advertentie)