Bezoekers voorstelling Thuislozen nemen sokken en ondergoed mee

21 nov 2018 - 07:30

Het aantal mensen dat op straat leeft, neemt toe. En dat zijn al lang niet meer alleen junks of zwervers. Theatermaker Adelheid Roosen heeft daar de voorstelling Thuislozen over gemaakt. Het stuk werd dinsdagavond opgevoerd in De Harmonie in Leeuwarden. De bezoekers van de voorstelling is gevraagd, om iets mee te nemen voor de dak- en thuislozen. Het Leger des Heils was aanwezig met een bakfiets, om de spullen in te zamelen.

Foto: Omrop Fryslân

Behoefte aan sokken

Het Leger des Heils heeft vooral nu, met de winter voor de deur, veel behoefte aan handdoeken, sokken en ondergoed. "We merken dat het kouder wordt en er zijn zeer zeker mensen die nu buiten slapen. Als die mensen bij ons op de dagopvang aan De Tuinen komen, dan kunnen we ze in elk geval het basisgoed meegeven", zegt het Leger des Heils.

De Harmonie heeft het initiatief bedacht en de oproep gedaan, om spullen mee te nemen. Het Leger des Heil is heel blij met de actie, die veel heeft opgeleverd. Aan het eind van de avond kon de klep van de bakfiets niet meer dicht.

Theatermaker Adelheid Roosen

Thuislozen

Met de voorstelling hoopt Adelheid Roosen dat mensen zich realiseren hoe vaak ze hun ogen neerslaan of niet in contact willen komen met dak- en thuislozen. "Omdat het er griezelig uitziet of omdat je niet weet waar je in belandt, terwijl er heel veel dakloze mensen zijn."

De voorstelling duurt een kleine vier uur. Het stuk heeft twee pauzes, waarin voormalige thuislozen vertellen over hun leven op straat.

(Advertentie)
(Advertentie)