Niet genoeg aanmeldingen: Iepen Mienskipsgala gaat niet door

20 nov 2018 - 14:18

Het Iepen Mienskipsgala voor de gemeenschapsprojecten van Culturele Hoofdstad gaat woensdag niet door. Het was de bedoeling om feestelijk met alle deelnemers terug te kijken op de projecten, maar er zijn te weinig aanmeldingen, zo laat de organisatie weten.

De iepening fan Kulturele Haadstêd - Foto: ANP

Mensen die zich hadden aangemeld, krijgen nu een uitnodiging voor aanstaande zondag in De Harmonie. Hier wordt dan het stokje van Culturele Hoofdstad overgedragen aan Matera (Italië) en Plovdiv (Bulgarije). Deze steden zijn in 2019 Europese Culturele Hoofdstad.

De organisatie heeft de hoop dat ze de betrokkenen bij de projecten aanstaande zondag nog zullen tegenkomen op het slotfeest op het Oldehoofsterkerkhof dat vanaf 17.00 uur begint. Op dit feest is iedereen welkom. Er is onder andere een stamppotbuffet, een kunstwerk van Henk Hofstra en alle vier projecties van Lân fan taal worden na elkaar op de Oldehove geprojecteerd.

Omrop Fryslân zendt aanstaande zondag in samenwerking met de Leeuwarder Courant en Podium TV een talkshow op televisie uit, vanuit het stadskantoor op het Oldehoofsterkerkhof. Hierin wordt teruggekeken op het Culturele Hoofdstadjaar en gesproken over de toekomst. Het programma begint om 17.30 uur en duurt tot 19.00 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)