Wetterskip Fryslân start leerwerkbedrijf groenonderhoud

19 nov 2018 - 22:15

Wetterskip Fryslân wil een leerwerkbedrijf voor het onderhoud van groen en voor de bestrijding van exoten starten. Dat moet dan gebeuren in samenwerking met de sociale werkvoorzieningen Empatec en Caparis.

Foto: Pixabay

Medewerkers van die bedrijven kunnen onderhoud doen in Fryslân en in het Westerkwartier in Groningen. Dat hoort ook bij het gebied van het Wetterskip. Met het leerwerkbedrijf ontstaat werkgelegenheid voor een groep mensen die anders niet makkelijk aan werk kan komen.

"Empatec en Caparis hebben expertise in het begeleiden van mensen die verder van de arbeidsmarkt staan. Wij hebben het werk dat bij hen past", zegt Oeds Bijlsma. Hij is secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân. "We werken al een paar jaar samen. Door de krachten te bundelen, kunnen we een grote groep mensen werk bieden."

Afspiegeling van de Friese gemeenschap

Maar er zijn meer redenen voor Wetterskip Fryslân om een leerwerkbedrijf te starten. Bijlsma: "We zien dat we in de toekomst mensen nodig hebben. Wij willen ook een afspiegeling van de Friese gemeenschap zijn en wij hebben werk dat bij hen past. Dan tel je dat bij elkaar op."

Om wat voor werk gaat het dan? "Het maaien van gras, maar ook het bestrijden van distels en bereklauw. Het groenonderhoud is een vak. Daar hebben wij vakmensen voor nodig en die kunnen Empatec en Caparis ons bieden."

Als alles goed gaat, start het leerwerkbedrijf op 1 april 2019. "Dan begint alles weer te groeien, dus dan moet het ook weer worden bijgehouden."

Oeds Bijlsma van Wetterskip Fryslân

(advertinsje)
(advertinsje)