Sportoverzicht: Cambuur, Flyers, schaatsen en judoka's

Elke maandag blikken we in Fryslân Hjoed terug op de Friese sportprestaties in het afgelopen weekend. Sportverslaggever Roelof de Vries schuift aan.
Sportoersjoch fan 11 novimber 2018
Sportclub Cambuur speelde zaterdagavond thuis tegen Volendam. De Leeuwarders moesten het met een puntje doen: 1-1. Van alle ploegen in het linkerrijtje, maakt Cambuur de minste doelpunten.
De schaatsers waren in Obihiro, in Japan. Het was geen geweldig eerste wereldbekerweekend voor de Friezen en al helemaal niet voor Sven Kramer. Hoe ernstig is zijn rugblessure?
Meer sport op het ijs: de UNIS Flyers moesten voor de beker tegen Den Haag. Die ploeg is al jaren een ware 'angstgegner' voor de ijshockeyers uit Heerenveen. Ook nu hadden de Flyers het weer moeilijk.
Manon Kamminga boekte in Alkmaar haar eerste overwinning op kunstijs. Ze was de snelste op de marathon in Haarlem. Bij de mannen was geen Fries succes.
De 'Wedstriid fan de wike' was de Grand Prix Judo in Den Haag. Daar kwamen drie Friese dames in actie, maar die hadden een wat teleurstellend toernooi.