Verdachten moord Maltese journaliste in beeld

19 nov 2018 - 15:15

De politie op Malta zou meerdere verdachten op het oog hebben voor de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat schrijft de krant Times of Malta. Hooggeplaatste officieren zeggen tegen de krant dat er op zijn minst twee verdachten zouden zijn. De journaliste is in oktober 2017 vermoord met een autobom. Ze schreef veel over corruptie in het land met 460.000 inwoners.

Plysjes op Malta - Foto: Malta Police

De minister van Binnenlandse Zaken zou het nieuws hebben bevestigd en zegt dat er concrete zaken zijn die de verdachten aan de moord binden. Het is niet bekend of de verdachten uit de criminele, zakelijke of politieke wereld komen.

Boycot door Leeuwarden

De hoofdstad van Malta, Valletta, is dit jaar samen met Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. De moord zorgde voor het bekoelen van de relatie tussen beide steden. Dat komt door de denigrerende opmerkingen die de organisatie van de Culturele Hoofdstad uit Valletta maakte over de journaliste. Zo werd er gezegd dat de herdenkingsplek voor haar na een half jaar wel weg zou kunnen.

Daarna boycotte de Friese Culturele Hoofdstadorganisatie die van Valletta. Sinds die tijd is er geen officiële delegatie uit Friesland in Valletta geweest. De projecten tussen Malta en Fryslân zijn wel gewoon doorgegaan.

(advertinsje)
(advertinsje)