Geen eigen busvervoer voor Drachten

19 nov 2018 - 13:18

Drachten krijgt definitief niet de beschikking over een eigen stadsdienst. De provincie weigert hiervoor geld beschikbaar te stellen. Het plan om vier busverbindingen met kleine bussen op te zetten is te duur. Daarbij is de provincie van mening dat er al genoeg bussen door Drachten rijden, die voor een prima aansluiting in het dorp zorgen.

It gemeentehûs fan Smellingerlân - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Volgens de gemeente Smallingerland kon het bussen-netwerk, met de kleine personenbussen, ook een deel van het WMO-vervoer voor hun rekening nemen. Het gaat hierbij om mensen met een beperkte mobiliteit, die nu op afroep door particulier taxivervoer naar winkels of familie worden gebracht. De gemeente is van mening dat deze fikse kostenbesparing weer ten goede komt aan het lokale busvervoer. Nu de provincie niet wil meewerken, ziet de gemeente Smallingerland geen reden meer om hun initiatief door te zetten.

De provincie heeft de gemeente Smallingerland wel toegezegd om de Drachtster situatie mee te nemen in haar project 'Bûtengewoan Berikber', waarin plannen over de toekomst van het openbaar vervoer verder worden ontwikkeld.

(advertinsje)
(advertinsje)