Aris wint nipt van Den Helder

18 nov 2018 - 19:27

De basketballers van Aris hebben zondagmiddag het belangrijke competitieduel tegen Den Helder Suns gewonnen. In het Kalverdijkje werd het, na een hele spannende slotfase, 88-85 voor de ploeg van Tony van den Bosch. Aris' topscoorder was Griffin Kinney. Hij scoorde 26 keer én had zestien rebounds. Ook Deividas Kumelis had een double-double: hij scoorde tien punten en had 11 assists.

Aris ging goed van start. Vrij snel stonden de Leeuwarders al op een 7-0 voorsprong. De mannen uit Noord-Holland kwamen pas later beter in te wedstrijd. Te laat om te voorkomen dat het eerste kwart met een stand van 24-19 voor de Leeuwarders was.

Slordig tweede kwart

In het tweede kwart werd de thuisploeg slordig. Den Helder kreeg ruimte om de achterstand weg te werken. Sterker nog: ze kwamen op 34-38 voorsprong. Door twee driepunters van David Michaels kon de thuisploeg toch met een kleine voorsprong de rust in. Stand: 43-42.

Ook na de rust ging het gelijk op in sportcomplex Het Kalverdijkje. Aris liep uit naar 62-57. Eigenlijk had het verschil groter moeten zijn, want de wedstrijdjury maakte een fout: toen Aris op 53-51 kwam, werd er één punt bij Aris afgehaald en één punt bij Den Helder opgeteld. Op het bord stond dus een score van 52-52.

Pas in het vierde kwart, met nog 4.58 minuten op de teller, corrigeerde de wedstrijdjury die fout. De stand werd van 75-75 in 76-74 veranderd, in het voordeel van Aris. Peter van Noord, coach van Den Helder, was daar niet blij mee.

Met nog een ruime minuut te gaan stond het 83-83. Michaels bracht Aris met een driepunter op 86-83 maar met nog 21 seconden op de klok bracht Den Helder dat verschil terug tot 86-85. Met twee rake vrije worpen van topscoorder Griffin Kenney werd het tien seconden voor het einde van de wedstrijd 88-85. Dat bleef de eindstand ook.

Aris zesde in het klassement

Aris en Den Helder gingen tot deze wedstrijd gelijk op. Beide ploegen wonnen drie keer. Door de overwinning komt Aris nu op de zesde plaats.

'Illegale' wissel

De technische staf van de ploeg uit Den Helder zorgde in de eerste helft nog voor een opvallend moment, toen ze Thibault Vanderhaegen het veld in wilden sturen. De uit België afkomstige speler stond namelijk niet op het wedstrijdformulier en mocht dus helemaal niet spelen. De wedstrijdcommissaris was toen nog scherp en voorkwam de wissel.

Trefwoorden: 
Aris basketbal Den Helder Suns
(advertinsje)
(advertinsje)