Jan Waterlander (50PLUS) definitief niet terug in de Staten

18 nov 2018 - 16:17

Jan Waterlander, fractievoorzitter van 50PLUS in Fryslân, komt definitief niet terug in de nieuwe Provinciale Staten. Waterlander was door de leden gepasseerd als lijsttrekker. Die kozen voor Theun Wiersma. Waterlander had al aangegeven een lagere plek op die lijst te ambiëren. Wel gingen er nog geruchten dat Waterlander mogelijk met een nieuwe partij zou komen. In het Omrop Fryslân-radioprogramma Buro de Vries was Waterlander zondag echter duidelijk: "Nee, nee, dat doe ik niet."

Foto: Omrop Fryslân

Waterlander weet nog niet hoe zijn politieke toekomst eruitziet. "Als je maatschappelijk betrokken bent en je thuis voelt in de politiek, dan weet je nooit wat er gebeurt.

Onrust bij ouderenpartijen

Verder had Waterlander wel een verklaring voor het feit dat het zo vaak onrustig is bij ouderenpartijen. "De leden komen eigenlijk altijd van andere partijen, waar ze met ruzie of teleurgesteld weg zijn gegaan. Dus het zijn vaak ook wel een beetje dwarsliggers. Die denken allemaal dat ze wel weten hoe het moet." Jan Waterlander was zelf eerder actief in de PvdA en SAM, voordat hij overstapte naar 50PLUS.

Ook daar is het onrustig geweest. Waterlander: "Toen Dales een halfjaar geleden voorzitter werd, zei hij: er moet nu rust komen in de partij. Maar sindsdien zijn er al drie bestuursleden opgestapt. De ene helft wil nu de andere helft uit de partij hebben, en andersom."

50PLUS is de langst bestaande ouderenpartij, maar ik vraag me wel af hoe lang nog.

Jan Waterlander

"Met discussie is niet veel mis, maar vergeet niet: 50PLUS is wel de langst bestaande ouderenpartij", zegt Waterlander. De partij werd opgericht in 2009. "Maar hoe lang ze dat nog zijn, vraag ik me wel af. We hebben binnenkort twee landelijke vergaderingen. Even afwachten hoe dat uitpakt. Misschien moet Geert Dales ook weer het veld ruimen, of gaat het hele bestuur weg. Dan ontstaat er weer een nieuwe situatie."

Jan Waterlander in Buro de Vries over 50PLUS

(advertinsje)
(advertinsje)