UNIS Flyers verspeelt voorsprong in extra tijd van bekerwedstrijd tegen Den Haag

De UNIS Flyers uit Heerenveen hebben de bekerwedstrijd tegen HIJS Hokij uit Den Haag met 3-2 verloren. In de extra tijd gingen de Flyers onderuit. Het verlies betekent dat ze de koppositie in het bekertoernooi niet overnemen. Ze zijn wel door naar de halve finale.
In de eerste minuten van de wedstrijd waren de Flyers beter. In Thialf zette Trevor Hunt de thuisploeg na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Nog geen halve minuut later was het al 2-0 door een doelpunt van Ronald Wurm.
In de tweede periode kwam Den Haag terug. Oliver Pataky maakte de 2-1. De Flyers verzuimden het karwei af te maken in de derde periode. Jasper Nordemann, Tony Demelinne en Marco Postma kregen grote kansen, maar scoorden niet. Ronald Wurm kreeg de grootste kans. Zijn penaltyshot werd echter gekeerd.
Den Haag speelde daarna alles of niets, haalde de keeper van het ijs voor een extra veldspeler, en werd beloond. Raymond van der Schuit scoorde 39 seconden voor tijd de gelijkmaker.
In de extra tijd in sloeg Den Haag genadeloos toe. Mike Verschuren schoot na één minuut en twaalf seconden de puck in de goal van de Friezen en besliste zo het duel.

"Ik weet niet wat er gebeurde"

De Flyers hebben dit seizoen drie keer tegen Den Haag gespeeld. Twee keer hebben ze gewonnen. Dat had nu eigenlijk weer gemoeten, zegt aanvoerder Tony Demelinne.
"Ik weet niet wat er bij ons gebeurde", zegt hij, "maar we stopten volledig. De laatste 40 minuten hebben we bijna niets gedaan."
Tony Develinne
Geleen eindigt als eerste in de bekerkompetitie, de Flyers worden tweede. Nijmegen en Den Haag moeten uitvechten wie derde en vierde wordt.
Tussen Kerst en Oud en Nieuw spelen deze vier teams de halve finales. In een "best-of-three"serie speelt nr. 1 tegen nr. 4, en nr. 2 tegen nr. 3. De beide winnaars spelen begin volgend jaar de bekerfinale.