VV Buitenpost verliest uitwedstrijd met klein verschil van Sparta Nijkerk

17 nov 2018 - 20:36

De uitwedstrijd tegen Nijkerk leverde voor VV Buitenpost geen punten op. Beide ploegen waren lang aan elkaar gewaagd, maar VV Sparta Nijkerk trok in de slotfase aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in 1-0 voor de thuisploeg.

Foto: www.orange-pictures.nl

De wedstrijd begon een half uur later dan op papier stond. Het eerste half uur was voor de ploeg uit Nijkerk. Na 18 minuten spelen kreeg de thuisploeg zelfs een penalty, maar die werd naast geschoten waardoor het 0-0 bleef.

In de eerste helft waren bijna alle kansen voor Sparta, maar een goal bleef uit. Met een gelijke stand op het scorebord gingen de beide ploegen de kleedkamers in.

Tweede helft beter voor Buitenpost

In de tweede helft kwam Buitenpost beter voor de dag. Rolf Dijk kreeg meerdere kansen om zijn team op voorsprong te zetten, maar ze leverden geen goals op. Een keer bijna, maar in de 54e minuut belandde de bal op de paal. Later redde keeper Kevin van der Meulen Buitenpost voor een achterstand.

Lang bleef het gelijk en Buitenpost hoopte een puntje mee te pakken tegen de nummer drie van de hoofdklasse B. Maar in de 88e minuut wist de thuisploeg de punten toch in Nijkerk te houden door een goal van Oscar Lochtenstein. De wedstrijd eindigde hiermee in 1-0 voor Sparta Nijkerk.

Verlies, maar toch feest

Ondanks het verlies, lieten de spelers uit Buitenpost toch zien dat ze beschikken over een flinke teamspirit. Ze vierden feest in de kantine van de tegenstander.

Met het verlies staat VV Buitenpost nu op een 12e plaats in de hoofdklasse B. Volgende week speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Dat is op 24 november. Apeldoorn staat na vandaag op de 10e plaats.

(advertinsje)
(advertinsje)