UPDATE: Rook en asbest vrijgekomen bij grote brand in Niawier

17 nov 2018 - 07:37

Meerdere brandweerkorpsen zijn vrijdagnacht in actie gekomen bij een grote brand in Niawier. De brand woedde in een loods aan de Siercksmawei, een meubelmakerij van steigerhout. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat er zich geen mensen in de loods bevonden ten tijde van de brand.

De brân soarget foar in soad reek - Foto: Jaring Rispens

Volgens de brandweer kwam bij de brand veel rook vrij. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden en ventilatiesystemen uitschakelen. Door de brand zou in de loods vuurwerk zijn afgegaan.

Voor de bestrijding van het vuur zijn de brandweerkorpsen van Anjum en Ternaard opgeroepen. Daarnaast werden ook een hoogwerker uit Dokkum en een grootwatertransport uit Burgum ingezet.

Asbest vrijgekomen

Bij de brand in Niawier is asbest vrijgekomen, meldt de brandweer op Twitter. Het bureau Search doet onderzoek naar de hoeveelheid en de exacte locaties van het asbest. Voor vragen over het asbest verwijst de brandweer door naar de gemeente Dongeradiel.

UPDATE (08:00 uur):

De brandweer meldt dat het nablussen zaterdag nog wel enkele uren gaat duren. Dat komt omdat ze moesten wachten op een kraan die de resten uiteen kon trekken om bij het smeulend vuur te kunnen komen.

UPDATE (Maandag 12:00)

De gemeente Dongeradiel geeft aan dat het opruimen van het asbest langer gaat duren dan eerst gedacht. De schatting is dat het werk nog enkele dagen zal gaan duren.

Trefwoorden: 
brand Niawier
(advertinsje)
(advertinsje)