Judoka Margriet Bergstra uitgeschakeld op Grand Prix

16 nov 2018 - 16:37

Judoka Margriet Bergstra uit Lemmer is op de Grand Prix in Den Haag uitgeschakeld in de herkansingen. Bergstra deed mee in de klasse tot 57 kilo. Ze verloor op ippon door straffen van Priscilla Gneto uit Frankrijk.

In de eerste ronde won Bergstra nog op ippon van Miriam Boi uit Italië. Een ronde later versloeg ze, weer op ippon, De Israëlische Maayan Greenberg.

Daarna moest ze in de kwartfinale tegen Miryam Roper uit de Dominicaanse Republiek. Die won met ippon. In de herkansing was Gneto de tegenstander, maar die was dus ook te sterk. Uiteindelijk is Bergstra als zevende geëindigd.

Hopen op medaille

Bergstra had gehoopt op een podiumplaats. "Ik wil altijd om de medailles meedoen. Dat geeft ook wel extra glans, omdat het in eigen land is."

Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020 is het wel belangrijk dat Bergstra voldoende punten pakt. "Dat is haalbaar", zegt ze. Toch had ze gehoopt dat ze in Den Haag wat meer punten zou pakken.

Naast Bergstra doen ook Sanne Vermeer uit Stiens en Natascha Ausma uit Lippenhuizen mee op de Grand Prix in Den Haag. Zij komen zaterdag in actie.

Trefwoorden: 
judo Margriet Bergstra
(advertinsje)
(advertinsje)