Leeuwarder krijgt acht jaar cel voor doodslag op Ursel Sprott

De Leeuwarder die vrijdag terecht stond voor het ombrengen van Ursel Sprott, vorig jaar oktober, heeft acht jaar cel met tbs gekregen. Dat is gelijk aan wat het Openbaar Minister twee weken geleden had geëist. De 39-jarige man is veroordeeld voor doodslag; moord kon niet worden bewezen.
Ljouwerter krijt acht jier sel foar deaslach op Ursel Sprott
De 35-jarige Sprott werd op 11 oktober 2017 doodgestoken op het Jacobijnerkerkhof in Leeuwarden. De veroordeelde heeft steeds ontkend dat hij de dader is, maar hij zou door diverse getuigen zijn gezien en ook camerabeelden wezen in de richting van de man. De politie had ook andere mogelijke verdachten gehoord, maar die vielen allemaal al snel af.
© Kappers Media
Volgens de rechtbank heeft de Leeuwarder het slachtoffer "het meest fundamentele recht ontnomen, namelijk het recht om te leven. De laatste momenten van het slachtoffer moeten verschrikkelijk zijn geweest". De man heeft een anti-persoonlijkheidsstoornis. Volgens deskundigen is de kans groot dat hij weer de fout ingaat, omdat hij snel agressief wordt. Daarom legt de rechtbank hem ook tbs op.